Gıda Alerji Testi

Cilt kızarıklığı, kaşıntı, döküntü, halsizlik, yorgunluk, şişkinlik, bağırsak problemleri...
Nedeni Alerji Olabilir!

Detaylı Bilgi Almak İçin Hemen Arama Talebi Oluşturun!
Danışma Hattı : 0850 4 20 20 20 (Hafta içi 08:00 - 18:00 / Cts 08:00 - 14:00)
Gıda Alerji Testi
Cilt kızarıklığı, kaşıntı, döküntü, halsizlik, yorgunluk, şişkinlik, bağırsak problemleri... Nedeni Alerji olabilir!
İlk yapmamız gereken alerji yapan maddeyi doğru belirleyip uzak durmak olabilir.
Bunun için az miktarda kan örneği yeterlidir.
Alerji Nedir?
Alerji, vücudun aslında zararlı olmayan bazı maddelerden veya hava şartlarından etkilenmesi ve aşırı reaksiyon göstermesidir.

Normalde vücudu koruyan bağışıklıksistemi, bazı insanlarda zararlı olmayan birtakım maddelere karşı da aşırı yanıt verir. Bu reaksiyonlara “aşırı duyarlılık” ya da “alerji” adı verilir. Alerjik reaksiyona yol açan maddelere “alerjen” denir.

Bu maddeler solunum yolu ile alınabildiği gibi, ciltten temas ya da yiyecek şeklinde ağızdan da alınabilir. Bağışıklık sistemi yabancı maddelerle karşılaştığında onları tanımayı ve belleğine almayı öğrenir. Daha sonraki karşılaşmalarda ise çok hızlı bir şekilde alerjik reaksiyon gelişir.
Alerji Belirtileri Nelerdir?
Kaşıntı, döküntü gibi cilt şikayetleri, hapşırma, burun akıntısı, burun tıkanıklığı, genizde akıntı, kaşıntı, sık kulak iltihabı gibi üst solunum yolu şikayetleri, halsizlik, baş ağrısı, migren gibi genel şikayetler, gaz, şişkinlik, gastrit, reflü gibi sindirim sistemi şikayetleri alerji belirtileri olarak ortaya çıkabilir.
Alerjinin Çözümü Nedir?
Kişi, eğer bazı maddelerle temasından dolayı alerji oluyorsa, o maddenin belirlenip, uzaklaştırılması ile sorun çözümlenmiş olur.
YUMURTA/SÜT/BAL/KAKAO
  • f1 Yumurta Akı, f75 Yumurta Sarısı
  • f2 İnek Sütü
  • f247 Bal
  • f105 Çikolata
  • f93 Kakao
SÜT PROTEİNLERİ
  • f76 Alfa-Laktalbümin
  • f77 Beta-Laktoglobülin
  • f78 Kasein
TAHILLAR
  • fx3 Tahıl/Un Karışımı (f4 Buğday Unu f7 Yulaf Unu f8 Mısır Unu f10 Susam f11 Kara Buğday Unu)
  • fx20 Un Karışımı (f9 Pirinç Unu f5 Çavdar Unu f6 Arpa unu f4 Buğday Unu)
  • f79 Gluten (Gliadin)
MEYVELER
  • fx15 Meyve Karışımı (f33 Portakal f49 Elma f92 Muz f95 Şeftali)
  • fx16 Meyve Karışımı (f44 Çilek f94 Armut f208 Limon f210 Ananas)
SEBZELER/BAKLAGİLLER
  • fx7 Sebze Karışımı (f25 Domates f45 Ekmek Mayası f47 Sarımsak f48 Soğan f85 Kereviz)
  • fx13 Sebze Karışımı (f12 Bezelye f31 Havuç f35 Patates f15 Kuru Fasülye)
ETLER
  • fx73 Et Karışımı (f88 Koyun Eti f27 Dana Eti f83 Tavuk Eti f26 Domuz Eti )
DENİZ MAHSÜLLERİ
  • fx2 Deniz Mahsülleri (f41 Somon f40 Ton Balığı f24 Karides f37 Kara Kabuk Midyesi f3 Morina Balığı)
FISTIKLAR
  • fx1 Fıstık Karışımı (f13 Yer Fıstığı f17 Fındık f18 Brezilya Cevizi f20 Badem f36 Hindistan Cevizi)


NOT: Karışım testlerinin POZİTİF çıktığı durumlarda karışımın içeriğinin tek tek analiz edilmesi önerilir.
Yüksek Standartlarda Kalite Akreditasyonu
Synevo Laboratuvarları Merkezleri TS EN ISO 15189 Tıbbi Laboratuvar Kalite ve Yeterlilik Sertifikalarına sahiptir.
10 Avrupa
Ülkesi
83 Laboratuvar
Merkezi
4.100 Uzman Personel
94 Milyon Toplam Yıllık Test
E-Posta Bülteni

E-Bültenimize üye olarak, gelişmelerden, kampanyalardan ve bizden haberdar olabilirsiniz.

Kişisel Verilerin KullanımıGizlilik Politikası
Sizi Dinliyoruz...

Kaptanpaşa Mah. Piyalepaşa Bulvarı, Ortadoğu Plaza No:73 K:4 PK.34384 Okmeydanı, Şişli / İstanbul0850 4 20 20 20

Takip Edin

© 2015 Synevo Laboratuvarları | Tüm Hakları Saklıdır.
İstanbul Laboratuvarları Ticaret A.Ş.
Sitemizde yer alan konular bilgilendirme amaçlıdır. Doktor tavsiyesi veya tedavi yerine geçmez.