Gecikmeli IgG Gıda Alerjisi ve Otizm
Otizm Nedir?
Otizm, beynin anormal gelişimi ve işlevini içeren yaygın bir gelişimsel bozukluktur. Otizmi olan bireylerde sosyal iletişim becerilerinin azaldığı, kısıtlı ve tekrarlayan davranış veya ilgi kalıplarının oluştuğu gözlemlenmektedir. Otizm 68 çocuktan 1’inde (42 erkek çocuğundan 1’inde) görülmektedir.
Gıda duyarlılık testi nedir?
Gıda duyarlılık testi “ImuPro”, kapsamlı bir IgG aracılı gıda alerjisi testidir. Bu test ile hastanın kanında, belirli gıda maddelerine özgü IgG antikorlarının varlığı analiz edilir. Bu antikorların spesifik gıdalara karşı belirlenen yüksek seviyeler, bu gıdalar tüketildiğinde kronik bir inflamasyona neden olabileceğine işarettir.
“Bağırsaktan alınanların davranış üzerinde derin etkileri olabilir.”
Otizmin Belirtileri:
- Göz temasından sakınma
- İletişim kurma sorunu
- Oyuncakların uygun bir şekilde kullanılması zorluğu
- Konuşmada gecikme
- Nöbet bozuklukları ve uykuda zorluk
- Hiperaktivite
- Ses, koku, tat veya his duyularına karşı alışılmadık tepki
- Tehlike korkusu yok
Gıda duyarlılık testi “ImuPro” otizme nasıl yardımcı olur?
Yiyecekler ve besinler otizm belirtilerini etkileyebilir. Otizm tüm vücut bozukluğudur ve bağırsak ile beyin arasındaki bağlantı ebeveynlerin anlaması için önemli bir alandır. Çocukların yediği yiyecekler ve maddeler doğrudan beyninde olanları etkiler.
Otizmin etkilerinin iyileşmesine giden yol beslenme ile başlar. Diğer bir deyişle, beslenmeye yiyecek eklemek ve çıkarmak, otizmli çocukların sağlığını ve iyiliğini arttırmada ilk adımdır.
Son çalışmalar, kazein ve glutene karşı IgG’nin kan-beyin bariyerinden geçebileceğini ve beyinde zararlı etkilere neden olduğunu göstermiştir. (lokal olarak inflamatuar reaksiyonu artırarak ve beyin hücrelerinin belirli kısımlarına doğrudan bağlanarak.)
“ImuPro”, otizim etkilerindeki iyileşmenin önüne geçebilen IgG pozitif gıdaların belirlenmesine ve tetikleyici olarak düşünülen bu gıdalara verilen reaksiyonları tespit etmenizde yol gösterici olacaktır.
“İnflamasyona neden olabilecek bu gıdaları ve takviyeleri kişiselleştirilmiş beslenme programınızdan çıkarıp doktorunuzun tedavi programına destek olarak, çocuğunuz daha iyi bir uyku düzeni ve idrak yeteneği kazanma olanağına sahip olmasını, vücudunda daha az ağrı ve döküntü olmasını, vücudunda daha iyi bir sindirimin gerçekleşebilmesini ve çeşitli davranışlarında iyileşmeyi sağlayabilirsiniz.
IgG Gıda Alerji Testiniz
Gecikmeli IgG Gıda Alerjisi ve Romatoid Artrit
Diyetinizde yapacağınız bir değişiklik kronik şikayetlerinizi yok edebilir!
Romatoid artrit (RA) ile yaşamak gerçekten acı verici olabilir ve yediğiniz şeyler ağrılarınızı tetikliyor olmayabilir!
Romatoid artrit, otoimmün bir hastalıktır. Bu hastalık enfeksiyonla savaşan bağışıklık sisteminiz harekete geçirerek eklemleri birbirine bağlayan hücrelere yanlışlıkla saldırır. Bu da eklemlerin şişmesine, sertleşmesine ve ağrıya neden olur. Bu enfeksyonlar ekleme, kıkırdağa ve kemiğe kalıcı hasara yol açabilecek şekilde zarar verir. RA için tedavi henüz geliştirilmiş bir tedavi yoktur. Sadece ilaç tedavisi ile baskılanabilir.
Bağışıklık sistemi ve bu sorunu tetikleyen şeyin ne olduğu net değildir. Sağlık uzmanları ve araştırmacılar, bazı gıda türlerinin inflamasyonu tetikleyerek romatoid artritlere neden olabileceğini öne sürmüşlerdir. Ve bu araştırmalar sonucu ortaya çıkan kanıtlar, gecikmeli IgG gıda alerjilerinin RA ile ilişkili olabileceğini göstermiştir. Sağlık danışmanları genellikle romatoid artritli hastalarla gecikmiş gıda alerjileri için test yapılması gerekliliğini göz ününde bulundurmazlar. Öncelikli amaçları eklem ağrınızı ve şişliklerinizi iyileştirmek ve günlük aktiviteleri gerçekleştirme yeteneğinizi arttırmaktır. Ancak gecikmeli IgG gıda alerjinin bu hastalığı tetikleyebileceğini göz önünde bulundurmazlar.
ImuPro testini yaptırmak, tetikleyici yiyecekleri tanımlamaya yardımcı olacaktır. Ve ImuPro, romatoid artrit semptomlarınızı hafifletmeye veya azaltmaya yardımcı olacak diyetinizdeki değişikliklere rehberlik edebilir.
Doktorunuza veya terapistinize ImuPro’yu sorun ve zaman kaybetmeden yaptırın!
Kaynaklar:
- Sima Sh. FARID Anti-citrullinated protein antibodies and their clinical utility in rheumatoid arthritis International Journal of Rheumatic Diseases 2013; 16: 379–386
- Francis Coucke Food intolerance in patients with manifest autoimmunity. Observational study. Autoimmunity Reviews 17 (2018) 1078–1080
- Grygielska J, Kłak A, Raciborski F, Mańczak M. Nutrition and quality of life referring to physical abilities – a comparative analysis of a questionnaire study of patients with rheumatoid arthritis and osteoarthritis. Reumatologia. 2017;55(5):222-229.
- Ioan-Facsinay A, el-Bannoudi H, Scherer HU, et al
Anti-cyclic citrullinated peptide antibodies are a collection of anti-citrullinated protein antibodies and contain overlapping and non-overlapping reactivities Annals of the Rheumatic Diseases 2011;70:188-193. - Li, Jianjie et al. “The Pathogenesis of Rheumatoid Arthritis is Associated with Milk or Egg Allergy” North American journal of medical sciences vol. 8,1 (2016): 40-6.
- Hvatum M, Kanerud L, Hällgren R, Brandtzaeg P. The gut-joint axis: Cross reactive food antibodies in rheumatoid arthritis. Gut. 2006;55:1240–7.
- Richard s. Panush Food-induced (allergic) arthritis, Inflammatory Arthritis Exacerbated By Milk. Arthritis and Rheumatism, Vol. 29, No. 2 (February 1986)
- Gamlin L1, Brostoff J. Food sensitivity and rheumatoid arthritis. Environ Toxicol Pharmacol. 1997 Nov;4(1-2):43-9.
- Comed ImuPro Application Study, 2002-2008; evaluated by Mediveritas Institute for Medical Studies, Munich
IgG Gıda Alerjisi ve Kronik Ağrı
- Kronik ağrı, migren veya fibromiyaljiden muzdarip misiniz?
- Şiddetli yan etkileri olan ağır ilaçlarımı kullanıyorsunuz?
- Şikayetlerin kökenine ulaşmak ister misiniz?
- Sürdürülebilir bir rahatlama mı arıyorsunuz?
- ImuPro size bir cevap olabilir!
Genetik yatkınlık, çevresel toksinler, gastroenterolojik bozukluklar ve özellikle gıdalar, kronik ağrıların ortaya çıkmasının nedenleri olarak araştırılmaktadır. Kronik ağrının kaynakları genellikle belirsizdir ve sürdürülebilir bir tedavi mevcut değildir.
Gıdaların, sağlığınıza ulaşmanızı sağlayan birkaç yoldan biri olabileceğini biliyor muydunuz? Bunun patojenik rolü sıklıkla reddedilir. Gıdalar, vücudunuzda inflamasyonu tetikleme potansiyeline sahiptir. Gıdalar, toksik maddeler ve gıda katkı maddeleri içerebilir veya sadece sindirilmeleri zor olabilir. Ne yazık ki, IgG aracılı immün tepki ve bununla kaynaklı semptomların ortaya çıkışı birkaç güne kadar gecikebilir. Bu durumda bir gıdayı kronik ağrı semptomlarıyla ilişkilendirmeyi imkansız kılar.
İnsanların yıllar içinde edindiği belirli yeme kalıpları ve alışkanlıkları vardır. Bu durumda farkında olmadan, inflamasyona neden olan bir veya daha fazla yiyeceği sürekli tüketerek ciddi sorunlarla neden olabilir. Bu durumda kronik bir inflamasyon ile karşı karşıya kalınnabilir ve genellikle nedeni belirlenemez. Sonuç: Kronik ağrı!
ImuPro testi, kronik enflamasyona neden olabilecek gıdaların tespitinde size yardımcı olabilir.
Imupro test seçenekleri hakkında daha fazla bilgi için www.imupro.com.tr web sitemize göz atın.
Gıda Alerjisi ve Gıda İntoleransı
Gıda alerjisi ile gıda intoleransı arasındaki farkları biliyor musunuz?
Genelde hangi gıdaların vücut tarafından tolere edilmediğini ve bunun sebebinin ne olduğunu bulmak zordur. Bu gıda, kahvaltıda yediğiniz müsli, yemek aralarında yediğiniz elma, akşam yemeğindeki bol peynirli makarna ya da içtiğiniz şarap olabilir? Tükettiğiniz gıdaların, gaz, ishal, baş ağrısı veya cilt problemleri gibi rahatsızlıkları tetiklemesinin birçok nedeni vardır: Örneğin, gecikmeli bir gıda alerjisi, anında tepki oluşturan bir alerji, çölyak hastalığı, fruktoz malabsorpsiyonu veya laktoz veya histamin intoleransı.
Bu reaksiyonlar genellikle olumsuz gıda reaksiyonları olarak karakterize edilir. Bağışıklık sistemi tarafından tetiklenen reaksiyonlar (alerjiler) ile bağışıklık sistemi tarafından tetiklenmeyen reaksiyonlar (intoleranslar) arasında daha kesin bir ayrım vardır.
Alerjik reaksiyonlar söz konusu olduğunda, farklı tipler vardır. En iyi bilinen, IgE aracılı bir alerjidir. Bu tür alerjilerin tipik bir örneği saman nezlesidir. İlk baharda güneş ışınlarının güçlendiği dönemde ortaya çıkar. Anında alerjiler ayrıca ev tozu veya evcil hayvan tüyü örnek verilebilir. Alerjik reaksiyon alerjen ile temas ettikten hemen sonra ortaya çıkar. Gıda tüketildiğinde anında bir reaksiyon da oluşabilir. Bu genellikle kaşıntı, burun tıkanıklığı, ağız mukoz membranlarının şişmesi veya anafilaktik bir şok şeklinde birkaç saniye içinde kendini gösterir.
Diğer bir tür alerji ise tip III alerjisi olarak bilinen IgG aracılı gecikmeli gıda alerjisidir. Semptomlar genellikle yiyecek tüketiminden birkaç saat hatta gün sonra ortaya çıkar. Sözde zararsız yiyecekler, bir bağışıklık yanıtının sonucu olarak vücuda yayılabilen kronik bir enfeksiyona neden olabilir. Gıda bileşenleri, bağışıklık sistemi tarafından yabancı cisimler olarak tanımlanırsa, bu bileşenlere tepki olarak IgG antikorları üretilir. Bunun sonucunda, diyareden bulantıya, baş ağrısına, cilt sorunlarına, kilo almasına ve daha birçok farklı şikayet ortaya çıkabilir.
Olumsuz gıda reaksiyonlarının karşılaştırması
Tip |
Neden |
Tipik semptomlar |
IgE aracılı Tip I Alerji |
Bağışıklık sisteminin anında reaksiyonu (birkaç dakika içinde) |
Kurdeşen |
IgG aracılı Tip III gecikmeli alerji |
Bağışıklık sisteminin gecikmeli reaksiyonu (bir kaç saat hatta günler sonra) |
Şişkinlik |
Çölyak |
Bağışıklık sistemi reaksiyonu |
İshal |
Histamin intoleransı |
İnhibisyon veya enzim eksikliğinden histaminin yıkılamaması |
Migren |
Laktoz intoleransı |
Enzim eksikliği yüzünden laktozun parçalanamamsı |
Karın ağrısı |
Fruktoz |
Sindirim problemleri |
Karın ağrısı |
IgG Gıda Alerjisi ve Cilt Problemleri
Kaşıntı, ürtiker, sedef hastalığı veya sivilce sorunları mı yaşıyorsunuz?
Güçlü yan etkileri olan ağır ilaçlar mı kullanıyorsunuz?
Şikayetlerin kökenine ulaşmak ister misiniz?
Sürdürülebilir bir rahatlama mı arıyorsunuz?
ImuPro cevap olabilir!
Bu kronik şikayetler, “sağlıklı” yiyecekler tüketiyor olsanız bile gecikmiş bir gıda alerjisinden kaynaklanabilir!
Adından da anlaşılacağı gibi, gecikmiş bir gıda alerjisinin belirtileri, gıda tüketiminden saatler hatta günler sonra ortaya çıkar. Gecikmiş gıda alerjisi testi, “tetikleyici” gıdalarınızı tanımlamanıza yardımcı olabilir – Bu sorunlarınız çözümü olabilecek ImuPro testini öneririz.
ImuPro testini yaptırmak, cilt sorunlarınızın gıdayla ilgili olup olmadığını öğrenmenize yardımcı olabilir.
Cilt bozuklukları da duygusal olarak kötü bir etkiye sahiptir.
- Yediğiniz yiyeceğin cildinize bir etkisi olabilir.
- Diyet, cilt problemlerinin nedeni ve cilt durumunun yönetiminde büyük bir rol oynayabilir.
- ImuPro daha sağlıklı bir cildin cevabı olabilir.
Gecikmeli IgG Gıda Alerjisi ve Romatoid Artrit
Diyetinizde yapacağınız bir değişiklik kronik şikayetlerinizi yok edebilir!
Romatoid artrit (RA) ile yaşamak gerçekten acı verici olabilir ve yediğiniz şeyler ağrılarınızı tetikliyor olmayabilir!
Romatoid artrit, otoimmün bir hastalıktır. Bu hastalık enfeksiyonla savaşan bağışıklık sisteminiz harekete geçirerek eklemleri birbirine bağlayan hücrelere yanlışlıkla saldırır. Bu da eklemlerin şişmesine, sertleşmesine ve ağrıya neden olur. Bu enfeksyonlar ekleme, kıkırdağa ve kemiğe kalıcı hasara yol açabilecek şekilde zarar verir. RA için tedavi henüz geliştirilmiş bir tedavi yoktur. Sadece ilaç tedavisi ile baskılanabilir.
Bağışıklık sistemi ve bu sorunu tetikleyen şeyin ne olduğu net değildir. Sağlık uzmanları ve araştırmacılar, bazı gıda türlerinin inflamasyonu tetikleyerek romatoid artritlere neden olabileceğini öne sürmüşlerdir. Ve bu araştırmalar sonucu ortaya çıkan kanıtlar, gecikmeli IgG gıda alerjilerinin RA ile ilişkili olabileceğini göstermiştir. Sağlık danışmanları genellikle romatoid artritli hastalarla gecikmiş gıda alerjileri için test yapılması gerekliliğini göz ününde bulundurmazlar. Öncelikli amaçları eklem ağrınızı ve şişliklerinizi iyileştirmek ve günlük aktiviteleri gerçekleştirme yeteneğinizi arttırmaktır. Ancak gecikmeli IgG gıda alerjinin bu hastalığı tetikleyebileceğini göz önünde bulundurmazlar.
ImuPro testini yaptırmak, tetikleyici yiyecekleri tanımlamaya yardımcı olacaktır. Ve ImuPro, romatoid artrit semptomlarınızı hafifletmeye veya azaltmaya yardımcı olacak diyetinizdeki değişikliklere rehberlik edebilir.
Doktorunuza veya terapistinize ImuPro’yu sorun ve zaman kaybetmeden yaptırın!
Kaynaklar:
- Sima Sh. FARID Anti-citrullinated protein antibodies and their clinical utility in rheumatoid arthritis International Journal of Rheumatic Diseases 2013; 16: 379–386
- Francis Coucke Food intolerance in patients with manifest autoimmunity. Observational study. Autoimmunity Reviews 17 (2018) 1078–1080
- Grygielska J, Kłak A, Raciborski F, Mańczak M. Nutrition and quality of life referring to physical abilities – a comparative analysis of a questionnaire study of patients with rheumatoid arthritis and osteoarthritis. Reumatologia. 2017;55(5):222-229.
- Ioan-Facsinay A, el-Bannoudi H, Scherer HU, et al
Anti-cyclic citrullinated peptide antibodies are a collection of anti-citrullinated protein antibodies and contain overlapping and non-overlapping reactivities Annals of the Rheumatic Diseases 2011;70:188-193. - Li, Jianjie et al. “The Pathogenesis of Rheumatoid Arthritis is Associated with Milk or Egg Allergy” North American journal of medical sciences vol. 8,1 (2016): 40-6.
- Hvatum M, Kanerud L, Hällgren R, Brandtzaeg P. The gut-joint axis: Cross reactive food antibodies in rheumatoid arthritis. Gut. 2006;55:1240–7.
- Richard s. Panush Food-induced (allergic) arthritis, Inflammatory Arthritis Exacerbated By Milk. Arthritis and Rheumatism, Vol. 29, No. 2 (February 1986)
- Gamlin L1, Brostoff J. Food sensitivity and rheumatoid arthritis. Environ Toxicol Pharmacol. 1997 Nov;4(1-2):43-9.
- Comed ImuPro Application Study, 2002-2008; evaluated by Mediveritas Institute for Medical Studies, Munich
Ülkesi
Merkezi