Kişiye Özel
Check-Up Paketleri
ile Kendinizi Keşfedin, Sağlıklı Kalın!
Ataşehir-1 / Nişantaşı Şube: Pazar 08:30 - 17:00
Bodrum Şube: Hafta İçi 08:30 - 17:30 / Cumartesi 08:30 - 16:30


Check-up genel bir sağlık taramasıdır. Kişinin vücudunu tanımasını ve vücudunun ne durumda olduğunu öğrenmesini sağlar. Bu genel sağlık taramalarında kişisel sağlık durumu, genetik risk faktörleri, yaş, boy ve kilo, cinsiyet ve hasta öyküsü gibi durumlar göz önünde bulundurularak kişiye özgü bir tarama planı belirlenir. Ardından gerekli tarama testleri yapılarak genel sağlık durumu hakkında bilgi alınabilir. Sağlıklı bireylerin belirli aralıklarla sağlık durumlarının genel değerlendirilmesi henüz şikâyete yol açmamış olası bir hastalığın tarama ile erken tanısını sağlar. Her bir test değerinin normal aralıklarda olması ve muayenelerde bir anormallik saptanmaması kişiler için büyük şans iken anormallikler kronik hastalıklar için erken teşhis olanağı sağlar.
Check-up taramasında yapılan testler, belirti vermeyen veya çok az belirti veren hastalıkların tanısının erken konmasına yardımcı olur. Özellikle kanser gibi hastalıkların erken teşhisi hayat kurtarır. Tıbbın her alanında ve her hastalıkta erken farkındalık ve erken tedavi, kişinin yaşam konforunu artırarak, yaşam süresini de uzatır. Sağlıklı bireyler risk durumlarına göre, uygun aralıklarla kontrol ve check-up programlarından geçmelidir. Yaş durumuna göre genetik risk faktörlerine sahip, genetik yatkınlığı olan, aile öyküsü pozitif olan kişiler şikayeti olsun ya da olmasın mutlaka yılda bir kez check-up yaptırması önerilir. Check-up yaptırmak kişinin, kendine ve sağlığına gösterdiği özenin bir ifadesidir.
Türk Kardiyoloji Derneği’nin verilerine göre Türkiye’de yaklaşık 6 milyon insanın kan-kolesterol değerleri yüksek, 2 milyon insanın ise kan-kolesterol değerleri tedavi olmalarını gerektirecek şekilde yüksektir. Kolesterol yüksekliği koroner kalp hastalığı için çok önemli bir risk faktörüdür ve kalp damar hastalıklarının %50’sinden sorumludur. Türkiye’de yetişkinlerin üçte birinde yüksek tansiyon sorunu vardır. 60 yaşın üstünde her üç kişiden birinin tansiyonu önlem almayı gerektirecek kadar yüksektir. Toplum taramaları ülkemizde her 10 kişiden birinde kronik böbrek yetmezliği olduğunu, her on kişiden birinin de yüksek risk taşıdığını gösterir. Toplum tarama çalışmaları ülkemizde şeker hastalığı görülme hızının %6-7 civarında olduğunu gösterir. Türkiye'de yaklaşık olarak 3 milyon vatandaşın kronik Hepatit B hastası olduğu, Hepatit C ile enfekte nüfusun ise yaklaşık 650-700 bin olduğu tahmin edilmektedir. Türkiye’de Hepatit B hastalarının yaklaşık %10’una tanı konulurken, Hepatit B hastalarının sadece yüzde 11’i hepatit B virüsü taşıdığının farkında değildir. Erken teşhis edildiğinde Hepatit ve Hepatit B nedenli komplikasyonlar önlenebilir.
Check-up öncesinde:
- Son 12 saat içinde bir şey yemeyin. (Su tüketebilirsiniz.)
- Son 24 saat içinde düzenli kullandığınız yaşamsal ilaçlar dışında takviye gıda, bitkisel takviye tüketmeyin.
- Bedeninizi zorlayacak spor aktivitelerden uzak durun.
- Alkol ve kafein tüketmeyin.
- Aspartat Aminotransferaz (AST) (SGOT)
- BUN (Üre Azotu)
- HDL Kolestrol
- LDL Kolestrol (Hesaplama)
- Kan Sayımı 24 (Hemogram)
- Kolesterol, Total
- Kreatinin (EGFR)
- Sedimentasyon Hızı (ESR)
- Tam İdrar Analizi
- Tiroid Stimulan Hormon (TSH)
- Trigliseridler
- Glukoz (AKŞ)
- İnsülin

Ülkesi

Merkezi


