IMUPRO Gıda İntolerans (Gıda Duyarlılığı) Testi
ImuPro, gıda alerjenlerine karşı üretilen IgG antikorlarını hassas, doğru ve güvenilir laboratuvar analiziyle saptar.
Ataşehir-1 / Nişantaşı Şube: Pazar 08:30 - 17:00
Bodrum Şube: Hafta İçi 08:30 - 17:30 / Cumartesi 08:30 - 16:30


ImuPro, gıda alerjenlerine karşı üretilen IgG antikorlarını hassas, doğru ve güvenilir laboratuvar analiziyle saptar.
Kan örneğiniz analiz edilerek kanınızda çok çeşitli gıda maddelerine karşı üretilen spesifik IgG antikorları bulunup bulunmadığını tespit edilir. Antikorlar, analiz edilen ve sayısı 270’i bulan gıda maddelerine ait spesifik proteinlere yapışma özellikleri sayesinde saptanır ve ölçülür. Sonra, antikor titresi sonuçları ışığında, gıda maddeleri üç grup altında toplanır: “normal”, “yüksek” ve “çok yüksek”.
Detaylı bilgi için "IMUPRO Gıda İntolerans (Gıda Duyarlılığı) Testi" kitapçığımızı PDF olarak indirebilirsiniz.
Testte ölçülen spesifik IgG konsantrasyonları mutlaka ciddi klinik semptomların varlığını veya şiddetini yansıtmaz. Bunlar, bir eliminasyon ve provakasyon diyeti için temel oluştururlar.
ImuPro bu sürecin üç evresinde size rehberlik eder:
- Eliminasyon evresi
- Provokasyon evresi
- Stabilizasyon evresi
Eliminasyon evresi sırasında, 4 günlük rotasyonlar halinde, IgG antikor düzeyleri normal çıkan gıdaları tüketebilirsiniz. Bu sayede hem yeni gecikmeli gıda alerjilerinin oluşması engellenebilir, hem de dengeli beslenmenin sürdürülmesi sağlanabilir. Bu evrede IgG antikor düzeyleri yüksek ve çok yüksek çıkan bu gıdalardan sağlık profesyonelinin değerlendirmesi ve görüşleri sonrasında uzak durulmalıdır. Bu sayede inflamatuvar süreçler azaltılabilir, hatta tümüyle kesilebilir.
Eliminasyon evresinden sonra provokasyon diyetine geçer ve bir önceki evrede uzak durduğunuz gıdaları birer birer menüye dahil etmeye başlarsınız. Provokasyon evresi size kişisel “tetikleyici gıdalarınızı” tanıma olanağı sağlar. Bir gıdanın şikayetlerinize yol açan gıda olup olmadığına karar verebilmek için, her seferinde sadece bir yeni gıda tekrar menüye dahil edilmelidir.
Stabilizasyon evresinde, bir önceki provokasyon evresinde tespit edilen tetikleyici gıdalardan en az bir yıl uzak durulmalıdır, böylece IgG antikorları azalacak ve vücudunuz kendini toplama fırsatı yakalayacaktır. Sonra yeni bir provokasyon evresi başlar. Bu süreçte, sürekli olarak uzak durmanız gereken bir veya iki gıdanın varlığını keşfedebilirsiniz.
*ImuPro’da, klasik IgE-antikorlarının aracılık ettiği alerjiler (tip I) veya laktoz, fruktoz ve histamin intoleransları tetkik edilmez. Bunlar için ayrı, spesifik test sistemleri kullanılır.
*ImuPro’da, klasik IgE-antikorlarının aracılık ettiği alerjiler (tip I) veya laktoz, fruktoz ve histamin intoleransları tetkik edilmez. Bunlar için ayrı, spesifik test sistemleri kullanılır.
Kısa rapor | Kişisel Beslenme | Yemek Tarifleri | Test Edilen | |
ImuPro 90 | x | x |
| 90 |
ImuPro 180 | x | x |
| 180 |
ImuPro 270 | x | x | x | 270 |